Bonbon gyártás - 1.felvonás

Rebaba korábbi bejegyzése alapján kedvet kaptam a bonbon készítéshez... Igen ám, de hogyan fogjak hozzá? Az eredeti receptben csak jó minőségű csokira lett volna szükség, ám éppen itthon nem volt, és minekután csak kísérletezgetni szerettem volna a formákat illetően, így egyszerűen csak tortabevonó csokit használtam.

Tapasztalatnak jó volt, mert össz-vissz 2 értékelhető forma készült belőle (lásd képet) 10 dkg felolvasztott tortabevonóból.

A jégkockatartó nem jött be, a papírból készült muffinforma nem jött be. Próbálkoztam még különböző műanyag formákkal, de mindegyikre úgy rátapadt, hogy csak darabokban jött le.

Egyedül a bonbonos muffinkapszli ami alumíniumból van, az vált be, persze egyszer használatos, így viszont igen költséges lenne, ha csinálnék belőle mondjuk 10-20 bonbont.

Legközelebb tutira rendes csokit/étcsokit használok.

A bonbon belseje szimpla Nutella.

A bejegyzés trackback címe:

https://chezchristine.blog.hu/api/trackback/id/tr66893189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melanzs 2009.01.21. 22:13:13

Szia!
Gyere el, ha van kedved! bonbonkészítés lesz a téma...
www.keseredes.hu

Chez Christine 2009.01.22. 09:18:48

t3v köszike a linket, el is olvastam. Bár én tortabevonóból nem azt a tipust használtam, amit te leírtál. Szerintem érdemes volt próbálkozni, már csak a tapasztalaszerzés miatt is. Legközelebb tutira használni fogom az útmutatásodat :)

Melanzs, köszike neked is a linket, bekukkantok :)
süti beállítások módosítása