Bonbon gyártás - 1.felvonás
Rebaba korábbi bejegyzése alapján kedvet kaptam a bonbon készítéshez... Igen ám, de hogyan fogjak hozzá? Az eredeti receptben csak jó minőségű csokira lett volna szükség, ám éppen itthon nem volt, és minekután csak kísérletezgetni szerettem volna a formákat illetően, így egyszerűen csak tortabevonó csokit használtam.
Tapasztalatnak jó volt, mert össz-vissz 2 értékelhető forma készült belőle (lásd képet) 10 dkg felolvasztott tortabevonóból.
A jégkockatartó nem jött be, a papírból készült muffinforma nem jött be. Próbálkoztam még különböző műanyag formákkal, de mindegyikre úgy rátapadt, hogy csak darabokban jött le.
Egyedül a bonbonos muffinkapszli ami alumíniumból van, az vált be, persze egyszer használatos, így viszont igen költséges lenne, ha csinálnék belőle mondjuk 10-20 bonbont.
Legközelebb tutira rendes csokit/étcsokit használok.
A bonbon belseje szimpla Nutella.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Chez Christine 2009.01.22. 09:18:48
Melanzs, köszike neked is a linket, bekukkantok :)