Vajas kifli...helyett inkább buci
Az eredeti recept szerint vajas kifli, melyet már Ancsika és Limara is megénekelt.
Én azért változtattam rajta egy s mást, példának okáért, hogy tettem bele kevés sót (tapasztalat, hogy legközelebb inkább sós lesz, mint édes hatású), illetve nekem nem volt itthon maláta és persze öregtészta sem, ezeket kihagytam. A másik változtatás inkább a küllemét érinti, ugyanis olyan péksütit szerettem volna csinálni, amit jól meg lehet tölteni mindenféle finomsággal, így lettek a bucik.
Ebből a mennyiségből 8 db buci lett, sütőzacskóban előbb 6-ot, majd másik kettőt sütöttem meg. Eszméletlen jó lett az állaga, finom ropogós a héja, omlós a belseje.
Az utolsó két darabot belemártottam vízbe és lenmag/szezámmag keverékbe, és persze tovább is sütöttem, mint az előzőket. Kicsit császárzsömle fílingje lett így ránézésre.
Tapasztalat, hogy ezeknek legalább kell 25 perc 200 fokon.
Az eredeti receptek fent a két linken találhatóak.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.