Tejszínes brokkolikrémleves pirított kiflivel
Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
- 1 fej brokkoli
- 1 doboz főzőtejszín
- liszt (vagy étkezési keményítő)
- vegeta, szerecsendió
Szedd rózsáira a brokkolit. Mosd meg, majd tedd fel vegetás vízben főni. Mikor már jó puha, öntsd le a 2/3-ad levét. A maradék lére öntsd rá a tejszínt, fűszerezd még csipet szerecsendióval és botmixerrel turmixold össze.
Ha úgy érzed, hogy nem elég sűrű, akkor a léből szedj ki egy merőkanálnyit, tegyél hozzá egy evőkanálnyi lisztet, jól keverd ki és öntsd vissza a levesre.
Rotyansd fel egyszer és már kész is van :)
Pirított kiflihez:
Szeletelj fel egy szikadt kiflit (vagy zsömlét/kenyeret). 1 evőkanálnyi vajat olvassz meg serpenyőben és szórd rá a kiflit darabokat, majd pirítsd meg.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.