Bonbon marcipánnal töltve
Bevallom, mióta először olvastam arról, hogy hogyan lehet marcipánt gyártani otthon (na és persze megosztottam a párommal is eme felfedezést), azóta kacérkodom a gondolattal (és a párommal is sűrűn emlegeti), hogy meg kéne csinálni.
Sikerült beszerezni szilikonos jégkockatartókat, így tegnap elkészítettem a marcipánmasszát és a bonbonokat is.
Házi marcipánmassza: 20 dkg őrölt mandula, 20 dkg porcukor, 4-5 szem keserűmandula (vagy egy fél üvegecske aroma). A mandulát és a porcukor felét összekeverni az aromával együtt. A maradék porcukorból és 0,5 dl vízből szirupot főzni, majd mikor kissé kihűlt, hozzákeveri a cukros mandulához és jól összegyúrni. A végén kapunk egy kb. 42-43 dkg-s masszát.
Tetszik az állaga mert jól formázható, kb. mint a gyurma, így könnyű volt belehelyezni a bonbonos formákba is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Orsi(Kiskanál) 2009.04.28. 16:54:43
MOndd hol találtál rá erre a szilikon formára,nagyon tetszik!
Üdv:Orsi
Chez Christine 2009.04.28. 19:13:23
Ha jól emlékszem a Sparban találtam rá erre a formára, de volt olyan is, mintha egy gerezd citrus lett volna. Ja, és a Saturn-ban pedig olyat vettem, ami csillag formájú, de pici szeme és mosolyog. Teljesen jól lehet ezekből kiszedni a bonbonokat, máskor is fogok még ilyen formák után kutatni.
Üdv, Kriszti
Orsi(Kiskanál) 2009.04.28. 19:32:11
GourmandLizard 2009.04.28. 21:24:52
beleszólok 2009.08.27. 14:57:10
olvastam, hogy fent vagy a brands-en, gondoltam, érdekel, most megint konyhai eszközös akció lesz. ma 4kor indul:)
brands.hu/kozosseg