Pizza

Hozzávalók (1 nagy tepsi, vagy 2 nagyobb kör alakú):
 

  • - 1 dl tej
  • - 1 kk. cukor
  • - 2 dkg élesztő
  • - 40 dkg finomliszt (jobb lesz, ha fele-fele arányban teljes kiörlésűvel kevered)
  • - 1 kk só
  • - 4 ek olaj
  • - liszt, olaj


Szeretem csak úgy gyorsba leírni a recepteket, így ezzel sem teszek másképpen:

Tejet meglangyosítani 3 dl-s pohárban -› bele a cukrot + élesztőt -› meleg helyen felfuttatni (10-15 perc).

Lisztet leszitálni -› élesztős tejet a liszt közepében lévő mélyedésbe önteni -› kovászt készíteni (azaz csak kevés liszttel kell összekeverni) -› 2x-esére keleszteni (20-30 perc)

Hozzáadni a sót + olajat + langyos vizet (kb. 1-1,5 dl) -› összegyúrni, míg ragacsos tésztát nem kapunk. Robotgép spiráljával addig dagasztani, míg el nem válik az edény falától. Megszórni kevés liszttel -› tovább keleszteni 30-40 percet.

Lisztezett deszkán átgyúrni -› a kívánt nagyságra nyújtani, húzogatni.

Sütőt előmelegíteni 220 fokra (gázsütő 4. fokozat). Olajjal kikenni a sütformát, beleegyengetni a tésztát, megszúrkálni, megkenni kevés olajjalés 1-2 perc alatt elősütni.

Utána mehet rá a sok-sok finomság, és szemtelenül sok sajt. 20-30 perc alatt megsül.

Jó étvágyat hozzá!!!!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezchristine.blog.hu/api/trackback/id/tr100867696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása