Pizza
Hozzávalók (1 nagy tepsi, vagy 2 nagyobb kör alakú):
- - 1 dl tej
- - 1 kk. cukor
- - 2 dkg élesztő
- - 40 dkg finomliszt (jobb lesz, ha fele-fele arányban teljes kiörlésűvel kevered)
- - 1 kk só
- - 4 ek olaj
- - liszt, olaj
Szeretem csak úgy gyorsba leírni a recepteket, így ezzel sem teszek másképpen:
Tejet meglangyosítani 3 dl-s pohárban -› bele a cukrot + élesztőt -› meleg helyen felfuttatni (10-15 perc).
Lisztet leszitálni -› élesztős tejet a liszt közepében lévő mélyedésbe önteni -› kovászt készíteni (azaz csak kevés liszttel kell összekeverni) -› 2x-esére keleszteni (20-30 perc)
Hozzáadni a sót + olajat + langyos vizet (kb. 1-1,5 dl) -› összegyúrni, míg ragacsos tésztát nem kapunk. Robotgép spiráljával addig dagasztani, míg el nem válik az edény falától. Megszórni kevés liszttel -› tovább keleszteni 30-40 percet.
Lisztezett deszkán átgyúrni -› a kívánt nagyságra nyújtani, húzogatni.
Sütőt előmelegíteni 220 fokra (gázsütő 4. fokozat). Olajjal kikenni a sütformát, beleegyengetni a tésztát, megszúrkálni, megkenni kevés olajjalés 1-2 perc alatt elősütni.
Utána mehet rá a sok-sok finomság, és szemtelenül sok sajt. 20-30 perc alatt megsül.
Jó étvágyat hozzá!!!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.