Házi fokhagymakrém
Anyukám mindig mondogatta nekem, hogy ő bizony inkább megpucol egyszerre sok fokhagymát és tartósítja püréként, mint mindig nekiálljon pucolni.
Tény, hogy sokkal kényelmesebb a hütőből előkapni, kis kanállal adagolni :)
Erőt vettem magamon és leültem egy kisebb hálónyi fokhagymát megpucolni. Végülis csak négy nagy fejet pucoltam meg, kétszer mostam kezet közben, mert mindenhez ragadtam.
A végén a gerezdeket kevés olivaolajjal összeturmixoltam és egy csattos 0,5 literes üvegecskébe töltöttem, majd az egészet felöntöttem olivaolajjal.
Hütőben tárolandó, és csak arra kell figyelni, hogy ha szedünk ki belőle, akkor mindig be legyen fedve olajjal a teteje (ígynéha utána kell tölteni olajat).
Köszi anya az ötletet, tényleg bevállt és tök jó friss maradt :))
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
sansfrontiere · http://szobanoveny.blog.hu/ 2010.02.08. 22:21:08
ki kell próbálnom!
jó dolgok vannak itt
nem akarsz frissülni? ;-)