Kakaóscsiga
Mint a pékségben... :)
A hütőben maradt még előző napról élesztő...valamit kéne belőle sütni... mit is, mit is... áhááá kakaós csiga. Van is erre egy tuti bevállt recept.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- tej, 1 ek cukor (az élesztőhöz)
- csipet só
- 2 ek olaj
- 3 ek kakaópor
- 3-4 ek porcukor
- kb. 5 dkg olvasztott vaj/margarin
- tej + vaníliás cukor (a csigák tetejére)
Élesztőt megfuttatni a cukros tejben.
Liszt + tojássárgája + élesztős tej + csipet só -› eldolgozni.
Bele az olaj + 2-2,5 dl tej (attól függően, hogy mennyit vesz fel a tészta)
Langyos helyen kb. 2x-esére keleszteni (kb. 45 perc).
Téglalap alakúra kinyújtani -› megkenni az olvasztott margarin felével -› rászórn a porcukros kakaót -› feltekerni.
Felvárni -› kivajazott tepsibe rakosgatni (figyeljünk arra, hogy legalább 1-2 ujjnyi távolságban legyenek, mert még tovább kelnek) -› meglocsolni a vajjal.
20 percet még 50 fokon keleszteni, majd 175 fokon sütni, míg barna nem lesz.
Ha már majdnem kész, a vaníliás tejjel meglocsolni (én kétszer szoktam).
Vigyázat, írtó sok lesz belőle és ez is csak frissen jó.
Akkor csináld meg ezt az adagot, ha jó sokan vagytok, hogy elfogyasszátok, vagy inkább csináld meg féladagokkal.
Jó sütögetést!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.