Tejszínes brokkolikrémleves pirított kiflivel

 

Hozzávalók kb. 2-3 személyre:

- 1 fej brokkoli

- 1 doboz főzőtejszín

- liszt (vagy étkezési keményítő)

- vegeta, szerecsendió

Szedd rózsáira a brokkolit. Mosd meg, majd tedd fel vegetás vízben főni. Mikor már jó puha, öntsd le a 2/3-ad levét. A maradék lére öntsd rá a tejszínt, fűszerezd még csipet szerecsendióval és botmixerrel turmixold össze.

Ha úgy érzed, hogy nem elég sűrű, akkor a léből szedj ki egy merőkanálnyit, tegyél hozzá egy evőkanálnyi lisztet, jól keverd ki és öntsd vissza a levesre.

Rotyansd fel egyszer és már kész is van :)

Pirított kiflihez:

Szeletelj fel egy szikadt kiflit (vagy zsömlét/kenyeret). 1 evőkanálnyi vajat olvassz meg serpenyőben és szórd rá a kiflit darabokat, majd pirítsd meg.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://chezchristine.blog.hu/api/trackback/id/tr27971274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása