VKF! XXII. Egytálételek - Pásztortarhonya gazdagon

XXII.-ik VKF! fordulóban az egytálételeké volt a főszerep, a háziasszony pedig Mézesmadzag.

Törtem a fejemet, és rájöttem, hogy napjainkban leginkább az egytálételeké a főszerep, ha főzésre szánom magam, így feladtam a leckét apának is. Gondolkodjon, mit főzzek holnap ebédre, de lehetőség szerint egytálételben találgasson. Így lett a pásztortarhonya.

Sokan úgy készítik, hogy csak szalonnát és/vagy kolbászt tesznek a tarhonya (és krumpli) mellé. Mások pedig inkább pörkölttel. Hát én most ötvöztem, és mindenből egy kicsit tettem hozzá.

Íme a recept:

  • Sertéspöri 1/2 kg húsból
  • 15-20 dkg füstölt szalonna, és ugyanennyi kolbász
  • 50 dkg tarhonya (1 zacskónyi)
  • 70 dkg burgonya (kb. 7-8 közepes szem)
  • Vöröshagyma, fűszerek

Pirítsd meg az apróra vágott szalonnát, majd add hozzá a tarhonyát. Sűrűn kavargatva, pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz, ekkor add hozzá az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma már üveges, akkor jöhetnek bele a többi hozzávalók (kolbász, krumpli és a pörkölt is). Öntsd fel forró vízzel, míg el nem lepi, lehet sózni/vegetázni. Lassú tűzön kb. 3/4 órát főztem, majd elzártam alatta, hogy a gőzben még tovább puhuljon a krumpli és a tarhonya.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chezchristine.blog.hu/api/trackback/id/tr2893333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása