VKF! XXII. Egytálételek - Pásztortarhonya gazdagon
XXII.-ik VKF! fordulóban az egytálételeké volt a főszerep, a háziasszony pedig Mézesmadzag.
Törtem a fejemet, és rájöttem, hogy napjainkban leginkább az egytálételeké a főszerep, ha főzésre szánom magam, így feladtam a leckét apának is. Gondolkodjon, mit főzzek holnap ebédre, de lehetőség szerint egytálételben találgasson. Így lett a pásztortarhonya.
Sokan úgy készítik, hogy csak szalonnát és/vagy kolbászt tesznek a tarhonya (és krumpli) mellé. Mások pedig inkább pörkölttel. Hát én most ötvöztem, és mindenből egy kicsit tettem hozzá.
Íme a recept:
- Sertéspöri 1/2 kg húsból
- 15-20 dkg füstölt szalonna, és ugyanennyi kolbász
- 50 dkg tarhonya (1 zacskónyi)
- 70 dkg burgonya (kb. 7-8 közepes szem)
- Vöröshagyma, fűszerek
Pirítsd meg az apróra vágott szalonnát, majd add hozzá a tarhonyát. Sűrűn kavargatva, pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz, ekkor add hozzá az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma már üveges, akkor jöhetnek bele a többi hozzávalók (kolbász, krumpli és a pörkölt is). Öntsd fel forró vízzel, míg el nem lepi, lehet sózni/vegetázni. Lassú tűzön kb. 3/4 órát főztem, majd elzártam alatta, hogy a gőzben még tovább puhuljon a krumpli és a tarhonya.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.